Ruokalahjoitusleirit vähävaraisille

0
384

Ruokaturva on huolenaihe kaikkialla maailmassa, eikä Intia ole poikkeus. Ottaen huomioon, että 60 prosenttia maan väestöstä elää edelleen köyhyysrajan alapuolella. Voimme turvallisesti olettaa, että suurella osalla ei ole varaa kolmeen neliön kokoiseen ateriaan. Hallitus on itsenäistymisestä lähtien työskennellyt nälän poistamiseksi. Ohjelmat, kuten Food for Work ja Antyodaya Yojna, ovat tehneet paljon hyvää tässä suhteessa.

Tänä laajan yksityisen sektorin kehityksen ja yritysten läsnäolon aikakaudella hallitus on asettanut yritysyrityksille pakollisen osuuden voitoistaan yhteiskunnan kehittämiseen. Tämä ruusu, yritysmaailman humanitaarinen askel nimeltään Corporate Social Responsibility.

Delhi-NCR:ssä on useita yrityksiä, jotka yhdistävät kädet hallituksen kanssa rakentaakseen paremman yhteiskunnan, jossa ihmiset voivat ainakin hankkia tavaroita perustarpeidensa tyydyttämiseksi. Yksi tällainen yritysvastuuyritys on elintarviketurvan saavuttaminen köyhien perheiden taloudellisen kehityksen joukossa Uttar Pradeshin alueella.

Elintarviketurva ja CSR Foundation:

Ruokaturva on ollut suuri huolenaihe Uttar Pradeshissa erityisesti Noidassa ja Ghaziabadissa. Yhteiskuntavastuusäätiöt ovat keskittäneet hyvän määrän varoja elintarvikelahjoitusleireille, joiden kautta jaetaan ruokaa köyhien kesken. Heidän tavoitteenaan on kuvitella yhteisö, jossa ei ole ruokakriisiä ja jossa jokaisella ihmisellä on mahdollisuus saada ravitsevaa ruokaa kolmesti päivässä.

Kuinka he saavuttavat elintarviketurvan?

Kaikkien ruokaturvan saavuttamiseksi on käynnistetty ohjelma “Nälkä ja köyhyys”. Tavoitteena on liittyä kädet Uttar Pradeshin hallituksen kanssa ja tarjota vahva ravitsemuspohja köyhimpien perheiden aliravituille. Kohderyhmiä ovat maattomat maaseututyöntekijät, päiväpalkkaa saavat, köyhyysrajan alapuolella olevat perheet ja kausityöttömät. He palvelevat näitä ihmisiä ruokaleirien kautta ja jakavat ruokaa.

Projekti “FOOD BANK”:

Ruokaturvallisen yhteisön unelmaprojektia jahtaavat “Food Bank” -projektin kautta. Yritysten sosiaalista vastuuta koskeva aloite on hyväksynyt 21 kylää Ghaziabadissa etujen tarjoamiseksi. Yhteistyössä Indian Food Banking Networkin (IFBN) kanssa säätiö yrittää tarjota pilaantumattomia elintarvikkeita, kuten palkokasveja ja ruokaöljyjä, useille BPL- ja Landless-perheille näissä 21 kylässä Ghaziabadissa ja Gautam Budh Nagarissa Noidassa.

Tällä aloitteella täydennetään hallituksen työtä. Vaikka hallitus tarjoaa välttämättömiä elintarvikkeita, kuten riisiä, vehnää ja sokeria, julkisen jakelujärjestelmän reilun hinnan myymälöiden kautta, “Food Bank” -projekti pyrkii tarjoamaan muita elintarvikkeita kuin nämä. “Food Bank” -projektin tavoitteena on tehdä tätä, kunnes kylät ovat omavaraisia.

Tämä jättimäinen ruokareservi luodaan eri kanavien kautta. Ruokaviljojen keräämiseksi järjestetään useita ruokakeräilyajoja.

Samalla yritys käynnistää yhteistyössä useiden Educational-hankkeiden kanssa Food Drive Against Hunger -ohjelman.

Koko maa tarvitsee tällaista valtavaa ponnistusta, jota Noida Ghaziabadissa, UP-alueella, nälänhädän ehkäisemiseksi Elintarvikelahjoitusleireillä tehdään. Toivottavasti yhteiskuntavastuutoiminta kasvaa valtavasti palvellakseen koko kansakuntaa ja myöhemmin maailmaa.

Comments are closed.