img

Oleskele, matkusta ja syö paikallisten kanssa – ‘etelä-thaimaalaista’ – Trangin Bo Hin -yhteisössä

/
/
/
77 Views

Yksi Etelä-Thaimaan yksilöllisimmistä kanavapuolella sijaitsevista yhteisöistä odottaa tätä ”Yön oleskelu paikallisten kanssa” Trang-provinssissa. ‘Bo Hin’ on maatilamajoituksen nimi, johon asut, ja se tarjoaa yllättävän mukavan majoituksen vesialueella vähintään kahdeksan ihmisen ryhmille.

Kun olet saapunut homestayyn, yksi ensimmäisistä asioista, jotka huomaat, on joukko kelluvia koreja, jotka bobbblevat lähellä olevan veden päällä. Paikalliset kyläläiset ovat tehneet ja asettaneet ne saadakseen tuoreita mereneläviä, jotka kulkevat mereen liittyvien vesiväylien varrella.

Kun olet saapunut Trangiin aamulla, tulet Boh Hin -yhteisöön ja homestayiin heti keskipäivän jälkeen. Ensimmäinen toimintaohjelmasi on viedä paikallinen vene alueen rehevään mangrovemetsään löytääkseen ainutlaatuisen ekosysteemin tässä Thaimaan osassa, etenkin Sikaon kanavan varrella.

Niille, jotka etsivät vähän tutkimus- ja kehitystyötä pitkän etelän matkansa jälkeen, lähellä oleva suolaisen veden kuuma lähde on muta-kylpylä, joka on täydellinen lääke väsyneille jaloille. Trang-iltapäivän jälkipuoliskolla matkustat Boon Kongin lahdelle, jota ympäröivät dramaattiset kalkkikiven vuoristoradat ja kalliot. Seuraavaksi sinä ja ryhmäsi voit suunnata paikallisen oppaan kanssa avomerelle; määränpääsi on Lor Lor -saari, jossa voit pitää hauskaa kauniilla hiekkarannalla ja uida rannikkoalueiden haaleissa vesissä. Saaren täynnä hauskaa, se on palannut Kep Tawan Beachille katsomaan auringonlaskua valtameren yli.

Kun olet palannut takaisin meriseikkailustasi, on aika illalliselle yhteisössä, johon sisältyy vasta keitetyt merenelävät, jotka on kerätty suoraan niistä kelluvista korista (jotka olet ehkä huomannut kotimaasi lähellä). Illallisen jälkeen osallistu tiedonvaihtoon yhteisön kanssa ja nauti sitten vapaa-ajasta ennen nukkumaanmenoa.

Sängystä puhuttaessa… haluat ehkä asettaa herätyskellosi aikaisin, jotta voit nousta ajoissa nähdäksesi auringonnousun Sikao Bayn yläpuolella – joka on aivan majoituspaikan edessä. Myöhemmin tarjoillaan aamiaispaketti, jossa sisältyy aamiainen.

Loppuaamuna sinulla on aikaa oppia lisää sinua ympäröivän paikallisyhteisön perinteisestä elämäntavasta. Esimerkiksi ‘Pla Kem Kang Moong Groupissa’ ja ‘Teoi Panan Basketry Group’ -tilassa on mahdollisuus tarkkailla yhteisön merenelävien käsittelylaitosta, jossa opit tekemään käsintehtyjä koreja, jotka on otettu paikallisista Teoi Panun -puista.

Suunnittele lounasaikaan takaisin yhteisöön jäähyväiset paikallisille isännillesi ja suunna kotiin – merkitsemällä tämän “Satunnaisen kokemuksen” loppua Thaimaan eteläisen Trangin maakunnassa.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar